Eengezinswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eengezinswoningen

Beschrijving

Vrijstaande, gekoppelde eengezinswoningen, opgetrokken voor het hogere personeel van Glaverbel. Uitzicht aansluitend bij de andere woningen van de wijk.

Witgeschilderde baksteenbouw met verspringende volumes van twee bouwlagen onder gecombineerd zadeldak met dakkapellen (nok parallel aan de straat, mechanische pannen). Afwisseling van lijst- en puntgevels en driezijdige of gebogen erkers. Rechthoekige vensters en dito deuren in de afgesnuite hoektravee, elders rondboogdeuren, vernieuwd houtwerk. Omringende tuin met typische, betonnen omheining.

Een gelijkaardige tweegezinswoning die ook deel uitmaakt van de fabriekswijk, bevindt zich aan de overzijde van de straat, grondgebied Balen, Venetiëlaan nummers 3-5.