Rentmeesterswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Rentmeesterswoning

Beschrijving

Naar verluidt gebouwd als rentmeesterswoning voor de Broqueville. Achterin gelegen, eenvoudige bakstenen constructie, voorzien van een aantal typische kenmerken uit het tweede kwart van de 20ste eeuw, als onder meer het steile dakenspel, de volumewerking van in en uitspringende gedeelten en sobere rechthoekige vensters met eigentijdse roedeverdeling; ingetekend op het kadaster in 1945 op een voorheen onbebouwd perceel. Aan straatzijde bevindt zich een wapenschild dat verwijst naar de Broqueville.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Mol, schetsen 1945/1.