Twee dienstwoningen

Beschrijving

Voormalige dienstwoningen, ingetekend op het kadaster in 1935. Twee identieke, vrijstaande tweegezinswoningen, met in spiegelbeeld uitgewerkte enkelhuizen, twee + twee traveeën en één bouwlaag, opgetrokken uit baksteen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen).

Lijstgevels gemarkeerd door tot puntgevel uitgewerkte middentravee en rechthoekige muuropeningen onder ijzeren I-latei.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Mol, schetsen 1935/79.

Bron     : Kennes H. & Steyaert R. 2002: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Mol, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N5, Brussel - Turnhout.
Auteurs : Kennes, Hilde