Villa Hof Ter Weyde of Villa Louisa

Beschrijving

Villa met omhaagde voortuin; naar verluidt circa 1873 opgetrokken door de heer Laureysens, op een watering van 1850.

Vrijstaand breedhuis met beraapte, ten dele met wingerd begroeide lijstgevel; zes traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, leien).

Rechthoekige benedenvensters en getoogde bovenvensters onder druiplijst, in deels witgeschilderde omlijsting. Overluifelde rechthoekige deur met voetschrapers links en rechts. Zijgevels met onder meer rondbogige muuropeningen en oculi.

Volgens bewoner niet noemenswaardig interieur.

Aangepast bijgebouw rechts (nummer 29) met schuur, eertijds opslagplaats voor het hooi dat op de wateringen gewonnen werd en langs het kanaal werd getransporteerd.

• S.N., Van Groote Heide tot Rauw 1889-1989, Tessenderlo, 1989, 225-246.