Verenigingslokaal der Sint-Jozefsgilde

Beschrijving

Voormalig verenigingslokaal, waarvoor bouwaanvraag van 1893, met onduidelijke signatuur. Aangepaste baksteenbouw van één bouwlaag onder zadeldak (nok loodrecht op straat, mechanische pannen). Aan straatzijde markante topgevel met muurbanden, aandak, schouderstukken en overhoeks topstuk; voorts sierankers en gevelstenen met benaming en bouwjaar 1893.

Oorspronkelijk dubbelhuisopstand met rondbogige muuropeningen; de centrale deur is heden omgevormd tot een rechthoekige poort onder betonnen latei; de flankerende vensters werden gedicht. De linker zijgevel met getoogde muuropeningen wordt afgelijnd door een baksteenfries.

• Gemeentelijke Archief Molse Kamer voor Heemkunde, 1.778.511, Bouwaanvragen, 1891-1900.