Villa Dennenhof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Dennenhof

Beschrijving

Volgens de huidige bewoner opgericht in 1924 als woning voor de latere directeur van V.M., met name P. de Bellefroid, directeur van 1935 tot 1954.

Cottage-getinte villa met omringende parktuin, ingetekend op het kadaster in 1927 op een voorheen onbebouwd perceel; één à twee bouwlagen onder complexe bedaking (mechanische pannen) met typisch afwisselend gebruik van lijst- en puntgevels, verspringende volumes en pseudovakwerkbouw. Rechthoekige muuropeningen.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Mol, schetsen 1927/121.

Bron     : Kennes H. & Steyaert R. 2002: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Mol, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N5, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Kennes, Hilde