erfgoedobject

Traditioneel diephuis

bouwkundig element
ID: 5301   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5301

Juridische gevolgen

Beschrijving

Traditioneel diephuis dat opklimt tot het einde van de 16de of het begin van de 17de eeuw. Het pand werd samengevoegd met het aanpalende breedhuis, en in opdracht van Pieter Claes gerestaureerd naar een ontwerp door de architect Luc Saeys uit 1983.

Rijhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen, nok loodrecht op de straat). Trapgevel van vijf treden in verankerde bak- en zandsteenbouw met plint en speklagen, vanaf de pui gekaleid. Op de begane grond: twee aangepaste kozijnen met kwartholle negblokken en vernieuwde dorpels, geflankeerd door een deur in zandstenen omlijsting met gereconstrueerd bovenlicht. Aangepaste rechthoekige bovenvensters op hardstenen lekdrempel. Tweeledige geveltop met waterlijsten en telkens een rechthoekig venster met kwartholle negblokken en een druiplijst op kraagstenen in de middenas.

  • Stadsarchief Antwerpen, bouwdossier 18#63389.

Bron     : -
Auteurs :  Braeken, Jo
Datum  : 2017


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Traditioneel diephuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5301 (Geraadpleegd op 28-05-2020)