Teksten van Traditioneel diephuis

Traditioneel diephuis ()

Traditioneel diephuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak (nok loodrecht op de straat, pannen), uit de tweede helft van de 16de eeuw of de eerste helft van de 17de eeuw. Recent gerenoveerde puntgevel, waarbij de nog aanwezige sporen van bak- en zandsteenbouw, onder meer het wigvormig ontlastingssysteem en de muurankers met gekrulde spie, verdwenen achter een nieuwe bepleistering. Tijdens de 19de eeuw aangepaste ordonnantie met rechthoekige vensters en deur, drielicht met lager middenvenster en luik in de tweeledige top.

Auteurs:  Braeken, Jo

Diephuis ()

Diephuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit de tweede helft van de 16de eeuw of de eerste helft van de 17de eeuw. Hoge beschilderde puntgevel met sporen van bak- en zandsteenbouw (onder meer wigvormig ontlastingssysteem). Muurankers met gekrulde spie. Aangepaste rechthoekige vensters en deur.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine