Winkelhuis in neoclassicistische stijl

Beschrijving

Winkelhuis in neoclassicistische stijl van vier traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak, uit het vierde kwart van de 19de eeuw. Het bouwdossier werd niet teruggevonden, opdrachtgever, ontwerper noch aannemer zijn gekend. De oorspronkelijk bepleisterde en beschilderde lijstgevel werd recent opnieuw bekleed, met verwijdering van het stucdecor.

Horizontale gevelopbouw door middel van doorlopende kordons en monumentale kroonlijst op tandlijst en klossen, afwisselend met bewerkte consoles. Rechthoekige vensters oorspronkelijk in geriemde omlijsting met oren en geblokte sleutel; gietijzeren parapetten. De klassieke houten winkelpui met zijdportaal en privé-ingang, pilasters en entablement is recent verwijderd.

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine; Braeken, Jo