Stadshoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadshoeve

Beschrijving

Voormalige stadshoeve, met oude kern uit de 17de eeuw (muurankers), aangepast eind 19de eeuw. Bakstenen gebouw met gecementeerde gevel, links, het woonhuis, een dubbelhuis van vier traveeƫn en twee bouwlagen, rechts, de inrijpoort. Verhoogde begane grond. Smeedijzeren muurankers, S-vormig en met krullen. Getoogde vensters in een gecementeerde omlijsting. Rechthoekige deur in een beschilderde, hardstenen omlijsting van hergebruikt materiaal. Gecementeerde korfboogpoort.

Bron     : Schlusmans F. 1996: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kantons Bilzen - Maasmechelen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14N3, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda