Diephuis met traditionele kern

Beschrijving

Diephuis met een traditionele kern die minstens opklimt tot de 17de eeuw, van twee traveeën en drie bouwlagen, omstreeks 1979 geregistreerd met een schilddak (nok loodrecht op de straat, pannen). Het pand werd in de eerste helft van de 19de eeuw in laat- of neoclassicistische stijl verbouwd, door het verwijderen van de vermoedelijk getrapte geveltop. De bepleisterde en beschilderde lijstgevel is mogelijk opgetrokken in bak- en zandsteenbouw, verankerd door smeedijzeren muurankers. Aangepaste rechthoekige bovenvensters - vroegere kruiskozijnen - met hardstenen lekdrempels. Verbouwde pui.