Diephuis met traditionele kern

Beschrijving

Diephuis met een traditionele kern die minstens opklimt tot de 17de eeuw, van twee travee├źn en drie bouwlagen, omstreeks 1979 geregistreerd met een schilddak (nok loodrecht op de straat, pannen). Het pand werd in de eerste helft van de 19de eeuw in laat- of neoclassicistische stijl verbouwd, door het verwijderen van de vermoedelijk getrapte geveltop. De bepleisterde en beschilderde lijstgevel is mogelijk opgetrokken in bak- en zandsteenbouw, verankerd door smeedijzeren muurankers. Aangepaste rechthoekige bovenvensters - vroegere kruiskozijnen - met hardstenen lekdrempels. Verbouwde pui.

Auteurs :  Braeken, Jo