Teksten van Burgerhuis met traditionele kern

Burgerhuis met traditionele kern ()

Burgerhuis met traditionele kern die minstens opklimt tot de 17de eeuw, aangepast in de eerste helft van de 19de eeuw, en verhoogd met een derde bouwlaag in de naoorlogse periode.

Brede rijwoning van vier traveeën en oorspronkelijk twee bouwlagen onder een zadeldak, vandaag drie bouwlagen onder een plat dak. Gecementeerde lijstgevel, de eerste twee bouwlagen vermoedelijk uit bak- en zandsteenbouw, verankerd door smeedijzeren muurankers met gekrulde spie. Rechthoekige deur in laatclassicistische, hardstenen omlijsting met imposten en gestrekt entablement, in de derde travee; erboven een vermoedelijk recente gevelsteen met de huisnaam "HAZEWINT". Aangepaste rechthoekige bovenvensters met lekdrempel. Tot garagepoorten verbouwde vensters op de begane grond.

Auteurs:  Braeken, Jo

Rijhuis ()

Rijhuis van vier traveeën en drie bouwlagen met oude kern (zie muurankers met gekrulde spie). Gecementeerde lijstgevel met rechthoekige muuropeningen. Centrale rechthoekige deur in vlakke hardstenen omlijsting met imposten onder gestrekte waterlijst.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine