erfgoedobject

Neoclassicistisch burgerhuis

bouwkundig element
ID
5398
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5398
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Neoclassicistisch burgerhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak, te dateren in het derde kwart van de 19de eeuw. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel, opgebouwd uit registers van rechthoekige deur- en vensteropeningen met afgeronde bovenhoeken, geriemde omlijstingen en lekdrempels, cordonvormend op de eerste verdieping. Klassiek hoofdgestel met casementen in de fries en bewerkte, gekoppelde consoles onder de houten kroonlijst met tandlijst. Bewaard houten schrijnwerk van de bovenvensters.


Bron     : De Munck-Manderyck M., Deconinck-Steyaert R. & Plomteux G. met medewerking van Linters A. 1979: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen 3NB, Brussel - Gent.
Auteurs :  Manderyck, Madeleine, Plomteux, Greet, Steyaert, Rita
Datum  : 1979


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Neoclassicistisch burgerhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5398 (Geraadpleegd op 26-02-2021)