Traditioneel diephuis

Beschrijving

Traditioneel diephuis van drie/twee traveeƫn en twee bouwlagen onder een pannen zadeldak, uit de tweede helft van de 16de of de eerste helft van de 17de eeuw. Gecementeerde verankerde trapgevel van acht treden met de aanzet van topstuk, vermoedelijk in bak- en zandsteenbouw. Rechthoekige aangepaste vensters en deur. Tweeledige top waarin drielicht met breder en dieper geplaatst middenraam.

Bron     : De Munck-Manderyck M., Deconinck-Steyaert R. & Plomteux G. met medewerking van Linters A. 1979: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Stad Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen 3NB, Brussel - Gent.
Auteurs :  Manderyck, Madeleine, Plomteux, Greet, Steyaert, Rita