Hoeve met losse bestanddelen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen wellicht uit de 18de eeuw, met 20ste-eeuwse aanpassingen onder meer van het interieur. Verhard erf, deels afgesloten door een witgeschilderd betonnen hek.

Boerenhuis met traditioneel naar het zuiden gerichte erfgevel. Bepleisterde en okerkleurige baksteenbouw van vijf traveeën onder pannen zadeldak. Lage korfboogdeur en rechthoekige beluikte vensters aan de erfzijde, zijgevel met laadluik.

Haaks ingeplante, witgeschilderde bakstenen schuur/stal op grijsgeschilderde plint en onder overstekend zadeldak met Vlaamse pannen. Erfgevel met verscheidene poorten en staldeuren.

Auteurs :  Verbeeck, Mieke