erfgoedobject

Café en winkel

bouwkundig element
ID: 54304   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/54304

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Café en winkel
    Deze vaststelling is geldig sinds 20-09-2010

Beschrijving

Voormalige winkel en café van de brouwerij Walrave. Volgens de gegevens uit het kadasterarchief werd de woning in 1861 opgetrokken door hoefsmid Auguste Bollaert. In 1873 werd de woning vergroot en werd er een smidse opgetrokken. Een weinig achterin gelegen lage woning van zeven traveeën met aanpalend volume dwars op de achtergevel. Verankerde baksteenbouw onder een zadeldak bedekt met pannen. Lijstgevel onder licht geknikte dakoverstek met hanggoot, op het einde van de 20ste eeuw voorzien van de huidige bepleistering. Rechthoekige openingen met vernieuwd houtwerk. Het oorspronkelijke interieur is niet bewaard gebleven.


Bron     : Bogaert C., Duchêne H., Lanclus K. & Verbeeck M. s.d.: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Dendermonde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 20N, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Verbeeck, Mieke
Datum  : 2002


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Café en winkel [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/54304 (Geraadpleegd op 13-07-2020)