Casino ontworpen door G. Lingier

Beschrijving

Oorspronkelijk zogenaamd "Casino", nu "Palm Beach" en "Bredene Palace", zie opschriften van uithangborden; feestzaal; 1938: oprichting "S.V. Bredene-Baden" die architect G. Lingier (Bredene) en aannemer I. Lingier (Bredene) aanstelt respectievelijk voor ontwerp en bouw van een casino. 1939: opening van het "casino" - een verbruikszaal voorzien van podium - met bijhorende rolschaatspiste en tennisvelden.

Nu leegstaand en verkommerd gebouw in nieuwe zakelijkheid. Onderkelderde, lage en horizontaal uitgebouwde betonconstructie - zie schip met afgeronde boeg en achtersteven - onder onderbroken plat dak met breed overstekende rand. Hoogste dakgedeelte oorspronkelijk als terras met uitkijktorentje en buisvormige leuningen; lagere vleugel tot voor de Teede Wereldoorlog bekroond met grote, vierzijdige strokoepel. Typische horizontale vensterregisters nu deels gedicht.

Opgenomen augustus 1996; inmiddels gesloopt, zie de hier in het gewestplan voorziene natuurbestemming.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie