Woning in art-decostijl

Beschrijving

Nummer 183: enkelhuis in art deco, gedateerd 1931 in fronton; twee bouwlagen en twee ongelijke traveeën onder plat dak. Lijstgevel; typerend streks metselverband - onder meer geglazuurde bakstenen - afgewisseld met simili. Brede rechter travee; oplopende trapezoïdale bow-window eindigend op casementen met spiraalmotief, tussen pseudo-pilasters met bolbekroning rechts. Tot boven daklijst doorgetrokken, geknikt deurrisaliet onder fronton; rechthoekige muuropeningen met afgeschuinde bovenhoeken. Links, nummer 185 in aansluitende vereenvoudigde bouwtrant en met omheinde stoep.

Bron     : Delepiere A.-M., Huys M. & Kerrinckx H. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Bredene, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL8, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Delepiere, Anne Marie