Villa uit de jaren 1930

Beschrijving

Deels vrijstaande villa uit de jaren 1930 afgescheiden van de straat door buisleuning tussen bakstenen pijlers, gelegen tegenover de Frankrijklaan. Diep­huis van twee bouwlagen onder groot zadeldak, geflankeerd door een lage garage onder plat dak met gebogen fronton waarin vissersbuste. Witgeschilderde ­gecementeerde punt­ge­vel met be­bor­de ge­vel­top. Half­ron­de erker links en verdiept por­taal met rond­boog­deur en ronde hoek­pijler rechts. Rechthoekige muuropeningen.

Bron     : Delepiere A., Devooght K., Gilté S. en Vanneste P. 2011: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Bredene, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL50, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Devooght, Kristien, Gilté, Stefanie, Vanneste, Pol