Winkel Den Anker

Beschrijving

Eertijds zogenaamd "Den Anker". Voormalige kruidenierswinkel gebouwd in 1913 door aannemer G. Versluys (Bredene). Art-nouveaugetint breedhuis met drie bouwlagen en twee traveeën onder zadeldak, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Lijstgevel van donkere baksteen met gebruik van lichtere voor horizontale banden en boogversiering van bovenvensters. Rechts risaliet gemarkeerd door breed, halfrond drielicht met balkon en stijlen aansluitend bij bovenste vensterbalkon; uitgewerkte gietijzeren leuningen. Nieuwe winkelpui.

• GEVAERT B., De badplaats Bredene 1870-1920, van "Koninklijk strand" tot sociaal kuuroord,, in Bredeniana. Jubileumboek 900 jaar Bredene, Bredene, 1988, p. 106.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie