Teksten van Eclectisch burgerhuis

Eclectisch burgerhuis (WVL50) ()

Eclectisch burgerhuis van twee bouwlagen en drie/ één travee onder pseudo-mansardedak, uit de late jaren 1920; ­wel­licht getekend door aannemer J. Qualys (Brede­ne), naar analogie met nummer 41. Gecementeerde lijstgevel met bovenverdieping getypeerd door hoekpilasters waar­tussen gebo­gen erker overgaand in balkonleuning van het dak­ven­ster met gebo­gen fronton; paneel en guirlandeversieringen. Rechthoekige muuropeningen. Benedenvensters met behouden houtwerk.

Auteurs:  Delepiere, Anne Marie; Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie; Devooght, Kristien

Eclectisch burgerhuis (WVL8) ()

Eclectisch enkelhuis met twee bouwlagen en drie traveeën onder pseudo-mansardedak, uit late jaren 1920; naar analogie met nummer 41, wellicht getekend door aannemer J. Qualys (Bredene). Gecementeerde lijstgevel. Bovenverdieping; hoekpilasters waartussen gebogen erker overgaand in balkonleuning van dakvenster met gebogen fronton; paneel en guirlandeversieringen. Rechthoekige muuropeningen. Benedenvensters met behouden houtwerk.

Auteurs:  Delepiere, Anne Marie