Teksten van Appartementsgebouw Jean

Appartementsgebouw Jean (WVL50) ()

Gelegen op de hoek met Antwerpenstraat, appartementsgebouw zogenaamd "Jean", volgens typische belettering van gekleurde mozaïekpane­len in rechter zijgevel, uit de jaren 1960. Drie bouwlagen onder plat dak met over­stekende rand. Be­ton­ske­let, op bovenverdieping bekist met "silex betondal­len". Voor­ge­vel hori­zon­taal belijnd door doorgetrokken, inge­kaste bal­kons. Laatst genoemde in de achter- en zijgevel herleid tot eenvoudige drie­hoek.

Auteurs:  Delepiere, Anne Marie; Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie; Devooght, Kristien

Appartementsgebouw Jean (WVL8) ()

Zogenaamd "Jean" volgens typische belettering van mozaïekpanelen in rechter zijgevel. Appartementsgebouw hoek Antwerpenstraat, uit jaren 1960; drie bouwlagen onder plat dak met overstekende rand. Betonskelet, op bovenverdieping bekist met "silex betondallen". Voorgevel horizontaal belijnd door doorgetrokken, ingekaste balkons. Laatst genoemde in zijgevel herleid tot eenvoudige driehoek.

Auteurs:  Delepiere, Anne Marie