Teksten van Cottage Beau Site

Cottage Beau Site ()

Gelegen op de hoek met de Prins Karellaan. Zogenaamd Beau Site. Cottage met garage uit het interbellum, onderdeel van samenstel met nummer 7. Eén bouwlaag onder onderbroken, pannen zadeldak met wolfseinden. Typerende afgeronde hoek met omlopende, rondbogige loggia op balusterzuilen onder lage, ronde toren met oeils-de-boeuf en klokdak (tichelen). Baksteenbouw met bepleisterde bovenverdieping voorzien van pseudo-vakwerk in de geveltop van de risalietvormende puntgevels.

Auteurs:  Delepiere, Anne Marie; Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie; Devooght, Kristien

Tweegezinsvilla ()

Zogenaamd "Beau Site" (nummer 5). Art-decogetinte cottage, een tweegezinsvilla met garages, bij hoek Prins Karellaan, uit interbellum. Eén bouwlaag onder onderbroken, pannen zadeldak met wolfseinden, dakvensters en diverse -kapellen onder meer driezijdig, met gebogen daklijst en klokvormige belijning; typerende afgeronde hoek met omlopende, rondbogige loggia op balusterzuilen onder lage, ronde toren met oeils-de-boeuf en klokdak (tichelen). Baksteenbouw bovenaan belijnd door simili en/of witbeschilderde bebording; pseudo-vakwerk in geveltop van risalietvormende puntgevel met doorgetrokken driezijdige bow-window. Nummer 7: rondbogig deurportaal.

Auteurs:  Delepiere, Anne Marie