Teksten van Eenheidsbebouwing Les Ondes en L'Aurore

Les Ondes en L'Aurore (WVL50) ()

Zogenaamd "Les Ondes" en "L'Aurore" volgens opschriften van cartouches. Anglo-Nor­man­disch getinte een­heids­be­bou­wing met twee ge­kop­pel­de vil­la's uit het interbellum. Eén bouwlaag onder gemansardeerde pannen be­daking gety­peerd door bekroningen van de gekoppel­de, veel­zij­dige erkers. Gekoppeld dakvenster onder plat dak en zadeldak. Witbeschilderde baksteenbouw met siermetselwerk en ver­wer­king van simili en pseudo-vakwerk. Puilijsten, onder meer muizentandfries en gebogen druiplijsten. Rechthoekige muuropeningen met vernieuwd schrijnwerk.

Auteurs:  Delepiere, Anne Marie; Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie; Devooght, Kristien

Les Ondes en L'Aurore (WVL8) ()

Zogenaamd "Les Ondes" en "L'Aurore" zie opscfriften van cartouches. Anglo-Normandisch getinte eenheidsbebouwing met twee gekoppelde villa's, uit interbellum. Eén bouwlaag onder geknikte, pannen bedaking getypeerd door klokvormige bekroningen van gekoppelde, veelzijdige erkers. Witbeschilderde baksteenbouw met verwerking van simili en pseudo-vakwerk. Puilijst onder meer muizentandfries.

Auteurs:  Delepiere, Anne Marie