Villa Wilfried (WVL50) ()

Op de hoek met Kroonlaan, zogenaamd "Villa Wilfried" volgens naambord op hekpij­ler. Deels vrijstaand, art-decogetint pand uit het interbellum. Souterrain en twee bouwlagen onder zadeldak met dakschilden (mechanische pannen). Volumewerking door in- en uitspringende geveldelen aan de noordzijde. Beraapte en grijsbeschilderde baksteen­bouw. Rechter travee uitlopend in puntgevel met beborde top. Rechthoekige vensteropeningen met grotendeels vernieuwd schrijnwerk. Typerend rondboogportaal met steektrap; behouden deels be­glaasde deur met veelzijdige oculus voorzien van ruitvormige roedeverdeling.

Auteurs:  Delepiere, Anne Marie; Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie; Devooght, Kristien

Villa Wilfried (WVL8) ()

Naam op bord op hekpijler. Deels vrijstaand, art-decogetint pand uit interbellum. Souterrain, twee bouwlagen en twee traveeën onder zadeldak met dakschilden (mechanische pannen). Beraapte en grijsbeschilderde baksteenbouw. Rechter travee uitlopend op puntgevel met beborde top. Rechthoekige vensters. Typerend rondboogportaal met steektrap; deels beglaasde deur met veelzijdige oculus voorzien van ruitvormige roedeverdeling.

Auteurs:  Delepiere, Anne Marie