Teksten van Eenheidsbebouwing van villa's

Eenheidsbebouwing (WVL50) ()

Eenheidsbebouwing met twee gekoppelde cottages, elk met garage, van circa 1924 volgens soortgelijke bouwaan­vraag. Omringende tuin met haag aan straatzijde. Eén bouwlaag onder ge­knikt zadeldak (me­cha­ni­sche pannen), dak­kapellen. Lagere garages, bij nummer 21 onder lessenaarsdak. Witbeschilder­de, ge­cemen­teerde gevels. Risalie­ten voorzien van ty­pe­ren­de, geknikte punt­ge­vels met drie­zijdige erker onder balkon. Rechthoekige muuropeningen, bewaard houtwerk bij nummer 21.

Auteurs:  Delepiere, Anne Marie; Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie; Devooght, Kristien

Eenheidsbebouwing (WVL8) ()

Eenheidsbebouwing met twee gekoppelde cottages, elk met garage, van circa 1924 zie soortgelijke bouwaanvraag; omringende tuin met haag aan straatzijde. Eén bouwlaag onder geknikt schilddak (nok evenwijdig aan straat, mechanische pannen) met klimmende dakkapellen. Witbeschilderde, gecementeerde gevels. Risalieten voorzien van typerende, geknikte puntgevels met driezijdige erker. Rechthoekige muuropeningen; grosso modo vernieuwd houtwerk.

Aan straatoverzijde, nummer 34: deels vrijstaande cottage in aansluitende bouwtrant.

Auteurs:  Delepiere, Anne Marie