Teksten van Villa uit het interbellum

Cottage (WVL50) ()

Cottage uit interbellum, midden om­haagde tuin met gebogen toegangs­pijlers aan de straat. Twee bouwlagen onder zadeldaken (mechani­sche pan­nen). Baksteen­bouw met witbepleisterde bovenverdieping. Markante risalietvor­mende schoudergevel met twee­zijdige erker onder leien spits. Begane grond; rechthoekige erkers onder pannen dak onder meer op gepro­fileerde schoorstukken. Voornamelijk rechthoekige muur­openin­gen; rondbogig deurvenster; oorspronkelijk houtwerk vervangen. Verspringende zijtuitgevels rechts. Recentere rondboog­arcade met haardstel.

Auteurs:  Delepiere, Anne Marie; Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie; Devooght, Kristien

Cottage uit het interbellum (WVL8) ()

Art-decogetinte cottage uit interbellum, midden omhaagde tuin met laag bakstenen muurtje en gebogen toegangspijlers aan de straat. Twee bouwlagen onder zadeldaken (mechanische pannen). Baksteenbouw met gebruik van witte simili voor bovenverdieping. Markante risalietvormende schoudergevel met tweezijdige erker onder leien spits. Begane grond; rechthoekige erkers onder pannen dak onder meer op geprofileerde schoorstukken. Voornamelijk rechthoekige muuropeningen; rondbogig deurvenster; oorspronkelijk houtwerk vervangen. Verspringende zijtuitgevels rechts. Recentere rondboogarcade met haardstel.

Auteurs:  Delepiere, Anne Marie