Teksten van Villa Hildeghem

Villa Hildeghem (WVL50) ()

Villa "Hildeghem", volgens ijzeren opschrift. Villa uit de jaren 1940, midden laag ommuurde tuin. Pseudo-streekei­gen bouwtrant met witgeschilderde baksteenbouw, zwar­te plint, versierde muurankers, hoog steil zadeldak (nok loodrecht op de straat, pan­nen) met klimmende dakkapel, rechthoekige vensters onder boog­veld. ­Vernieuwd houtwerk, nieuwe lui­ken. Geprofileerde, zware deuromlijsting met sluitsteen.

Auteurs:  Delepiere, Anne Marie; Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie; Devooght, Kristien

Villa Hildeghem (WVL8) ()

Zogenaamd "Hildeghem" zie ijzeren opschrift. Villa uit jaren 1940, midden omhaagde en laag ommuurde tuin. Pseudo-streekeigen bouwtrant zie witgeschilderde baksteenbouw, zwarte plint, versierde muurankers, hoog steil zadeldak (nok loodrecht op straat, pannen) met klimmende dakkapel, rechthoekige vensters onder boogveld, kleine roeden. Geprofileerde, zware deuromlijsting met sluitsteen. Nieuwe luiken.

Auteurs:  Delepiere, Anne Marie