Teksten van Villa L'horizon

Villa L'horizon (WVL50) ()

Anglo-Normandisch getinte cottage links van de deur ge­sig­neerd door de ar­chi­tec­ten Henri en Marcel Leborgne (Charle­roi), uit jaren 1920. Villa te mid­den van omhaag­de tuin waarin ook garage, van één bouwlaag in witgeschilderde baksteen­bouw. Type­ren­de geknikte zadel­daken (mechanische pan­nen) met wolfseinden en over­steken­de dakranden; ook mar­kant pseu­do-vakwerk. Brede venstertravee links met driezij­dig oplopende bow-window (leien) onder afge­snuite puntgevel. Geflankeerd door een door pilasters gelede portiek, ver­moe­delijk recenter be­glaasd.

Auteurs:  Delepiere, Anne Marie; Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie; Devooght, Kristien

Villa L'horizon (WVL8) ()

Zogenaamd "L'horizon". Anglo-Normandisch getinte cottage links van deur gesigneerd architecten H. en M. Leborgne (Charleroi), uit de jaren 1920, te midden van omhaagde tuin waarin ook garage. Eén bouwlaag; baksteenbouw, beigebeschilderd boven grijze plint. Typerende geknikte zadeldaken (pannen) met wolfseinden en overstekende dakranden; ook markant pseudo-vakwerk. Brede venstertravee links met driezijdig oplopende bow-window (leien) onder afgesnuite puntgevel. Begane grond rechts met rechthoekige erker, vermoedelijk recenter beglaasd.

Auteurs:  Delepiere, Anne Marie