Villa Shangrilla

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Shangrilla

Beschrijving

Villa met garage zogenaamd "Shangrilla", naar ontwerp van ar­chi­tect Gaston Lin­gier (Brede­ne), van 1938. Om­rin­gen­de tuin, aan straat­zijde afgesloten door een haag; afge­ronde bak­stenen hek­pij­lers in streks metsel­ver­band verwijderd.

Twee bouwlagen onder haakse, pannen za­del­daken. Gele bak­steenbouw met gebruik van natuursteen voor onder meer het bas-reliëf tussen de bovenvensters en de treden naar de deur. Invloed van de nieuwe zakelijkheid zie typerende afgeronde hoekerker onder plat dak (beton) en patrijspoorten. Rondbogige deur met glas-in-lood­voor­stel­ling van vuur­toren zie ook zijlicht; zwart betegelde omlijsting. Rechthoekige vensters met nieuw houtwerk.

• Gemeentearchief Bredene, 874.1, Bouwaanvragen sine dato, 2/5.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie; Devooght, Kristien