Villa's Niebelungen en Siegfried

Beschrijving

Oorspronkelijk zogenaamd "Niebelungen" en "Siegfried", na de Eerste Wereldoorlog, "Beau-Séjour" en "Marie-Claire". Vrijstaand eclectisch samenstel met twee villa's in 1908 gebouwd door de "S.A. Breedene". Enkelhuizen met souterrain, twee bouwlagen en twee ongelijke traveeën in spiegelbeeld, onder zadeldak (nok evenwijdig aan straat, mechanische pannen). Gecementeerde en beschilderde gevels met bakstenen banden en hoeklisenen; nummer 11 met bewaarde rustica-plint. Brede venstertravee als risaliet met balkon op de bovenverdieping en puntgevel oorspronkelijk voorzien van open dakspant. Rechthoekige vensters in vlakke omlijsting met sluitsteen, bij balkonvensters via voluten aansluitend bij rondbogig zoldervenster in de geveltop; behouden roedeverdeling in bel-etagevenster nr. 11. Deels beglaasde deuren; verbouwde bordestrappen oorspronkelijk met leuning. Nieuwe dakkapel. Soortgelijke, echter vereenvoudigde achtergevel; behouden luiken bij nummer 11. Zijgevels met gemarkeerde schoorsteentravee. Links, aanleunende recentere garage in aansluitende bouwtrant.

• Bredene door de jaren heen, samengesteld door de Heemkring Ter Cuere, Bredene, 1988, p. 30.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie