Villa Bella Vesta

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Bella Vesta

Beschrijving

Oorspronkelijk zogenaamd "Bella Vesta", later "Soetkin". Villa met garage, van circa 1930, na oorlogsschade hersteld in 1945. Omgevende tuin, aan straatzijde met bakstenen muurtje voor­zien van pijlers waartussen houten hekken. Laag souterrain, ander­hal­ve bouwlaag en vier traveeën onder over­stekend schild­dak (mecha­ni­sche pan­nen); twee uitge­bouwde rechter traveeën onder afgewolfd za­del­dak met drie­hoekige dak­kapel. Bak­steen­bouw; be­raap­te begane grond. Type­rende er­kers onder lessenaarsdaken, links met vernieuwd venster ter vervanging van beluikt vierlicht uitgevend op loggia. Rechthoekige ven­sters voorzien van ramen met kleine roedeverdeling. Rond­boogdeur in omlijsting van blauwe Boomse klompjes; boven­licht met rad­ver­deling; bordestrap. Rechts, lage garage met korf­boog­poort.

Bron     : Delepiere A., Devooght K., Gilté S. en Vanneste P. 2011: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Bredene, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL50, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Devooght, Kristien, Gilté, Stefanie, Vanneste, Pol