Teksten van Villa Cosy Corner

Villa Cosy Corner (WVL50) ()

Villa zogenaamd "Cosy Corner", gelegen op hoekperceel (hoek Verbondenenlaan), oorspronkelijk daterend uit het interbellum, na schade tijdens de Tweede Wereldoorlog herbouwd in 1953. Bakstenen woning van twee bouwlagen onder pannen schilddak. Rechte hoekerker onder balkon. Rechthoekige muuropeningen met vernieuwd schrijnwerk. Gevels gevat tussen lisenen (zijde Verbondenenlaan) en met voorgelegen terras onder lessenaarsdak, bekroond door vensters tussen getrapt uitspringend metselwerk (zijde Noordlaan).

Auteurs:  Delepiere, Anne Marie; Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie; Devooght, Kristien

Villa (WVL8) ()

Modernistisch getint villaatje naar ontwerp van architect F.(?) Gevaert (?) uit jaren 1930, midden omhaagde tuin. Baksteenbouw op rechthoekige plattegrond. Eén bouwlaag onder geknikt schilddak met dakkapellen onder plat dak; zelfde dak met overstekende rand voor op- en omlopende rechter hoektravee getypeerd door afgeronde balkonleuning van baksteen op hoekpilaster met bolbekroning. Rechthoekige muuropeningen onder betonnen lateien. Begane grond; omlopend terras als pendant van balkon. Interieur: badkamer links van de hal.

• Gemeentearchief Bredene, 874.1, bouwaanvragen sine dato, 5/1.

Auteurs:  Delepiere, Anne Marie