Pension Zomerlust

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Pension Zomerlust

Beschrijving

"Pension Zomerlust" volgens opschrift, waarvan twee traveeën gebouwd voor 1925, later uitgebreid. Breed­huis van vier traveeën en drie bouwlagen onder plat dak. Wit­be­schil­der­de, gecementeer­de lijst­ge­vel met schijn­voe­gen onder openge­werkte borstwering met centraal, gebogen fron­ton voor­zien van de huisnaam. Op tweede bouwlaag, driezij­dige er­kers waar­tus­sen uit­ge­spaard bal­kon. Typerende, gesti­leerde gietij­zeren balkon­leuningen voor de rechthoekige deur­ven­sters. Begane grond: recente terrasuitbouw.

• Bredene in oude prentkaarten, Zaltbommel, 1973, foto 57.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie; Devooght, Kristien