Villa Ten Hove (WVL50) ()

Naam in opschrift van houten tuinhek tus­sen bakstenen pijlers onder tichelen schilddak. Art-decoge­tinte cottage met deels aanleunende garage rechts, naar verluidt van 1927, te mid­den van om­haag­de tuin. Bewaarde tussengelegen pijlers met bolbekroning. Twee bouwlagen onder tichelen schild­dak in com­bina­tie met tentdak van hoektorentje. Wit­be­schil­derde bak­steen­bouw, boven de omlopende luifel gecemen­teerd met schijnvoegen. Lage, tweezijdige steunberen. Begane grond: drie­zij­dige erker en rond­bo­gig hoekportaal. Rechthoekige bovenven­sters met luiken. Garage in aansluitende bouw­trant, onder za­del­dak; korfboogpoort.

Auteurs:  Delepiere, Anne Marie; Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie; Devooght, Kristien

Villa Ten Hove (WVL8) ()

Zogenaamd "Ten Hove" volgens opschrift van houten tuinhek tussen bakstenen pijlers onder pannen schilddak. Licht art-decogetinte cottage met deels aanleunende garage rechts, van circa 1930, te midden van omhaagde tuin. Twee bouwlagen onder pannen schilddak in combinatie met tichelen tentdak van hoektorentje. Witbeschilderde baksteenbouw, boven de omlopende pannen luifel gecementeerd met schijnvoegen. Lage, tweezijdige steunberen. Begane grond; driezijdige erker en rondbogig hoekportaal. Rechthoekige bovenvensters met luiken. Garage in aansluitende bouwtrant, onder zadeldak; korfboogpoort.

Auteurs:  Delepiere, Anne Marie