Villa Sunny (WVL50) ()

Cottage met garage, naar ontwerp van archi­tect E. Bove­roulle (Brussel), van 1926; omringende tuin. Eén tot twee bouwlagen onder overstekend zadeldak (nok loodrecht op de straat, tichelen) met wolfs­ein­den. Witbeschilderde baksteenbouw; ook gebruik van simili. Overhoekse steunberen. Risaliet met driezijdige erker op begane grond. Rechthoekige muuropeningen. Rond­bo­gig por­tiek in rechter zij­ge­vel. Grotendeels vernieuwd houtwerk, bewaarde deur en garagepoort met bovenlicht voorzien van geometrische roedeverdeling; luiken.

• Gemeentearchief Bredene, 874.1, Bouwvergunningen, 1925-1926; Bouwvergunningen, sine dato, 3/5.

Auteurs:  Delepiere, Anne Marie; Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie; Devooght, Kristien

Villa Sunny (WVL8) ()

Zogenaamd "Villa Sunny". Cottage met garage, naar ontwerp van architect E. Boveroulle (Brussel) van 1926; omringende tuin. Eén à twee bouwlagen onder overstekend zadeldak (nok loodrecht op straat, tichelen) met wolfseinden. Witbeschilderde baksteenbouw; ook gebruik van simili. Overhoekse steunberen. Risaliet met driezijdige erker op begane grond. Rechthoekige muuropeningen; luiken; onder meer kleine roeden. Rondbogig portiek in rechter zijgevel.

• Gemeentarchief Bredene, 874.1, bouwvergunningen 1925-1926; bouwvergunningen sine dato, 3/5.

Auteurs:  Delepiere, Anne Marie