Teksten van Langgestrekte hoeve Rykewaertshof

Cultureel Centrum Anto Diez (WVL50) ()

Zogenaamd "Rykewaertshof" sinds 1985 het "Cultureel Cen­trum Anto Diez", vanaf 2011 tevens "Vrijzinnig Centrum De Fakkel".

Oudste vermelding van 1594, vernield tijdens het beleg van Oostende (1601‑1604) en heropgebouwd in de jaren 1650‑1660. Oorspronkelijk omgrach­te, langgestrekte hoeve volgens oude foto met 18de- of 19de‑eeuws uitzicht en voorliggen­de berg­schuur, in 1980 aangekocht door de gemeente en verbouwd tot cultureel cen­trum genoemd naar de Bredense kunstschilder Anto Diez (1914‑1992). Afgebroken schuur.

• Bredene door de jaren heen, samenstelling Heemkring Ter Cuere, (Bredene), 1988, p. 89.
  • GEVAERT F., Historisch-geografisch repertorium van Bredene, in Bredeniana. Jubileumboek 900 jaar Bredene, Bredene, 1988, p. 42-44.

Auteurs:  Delepiere, Anne Marie; Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie; Devooght, Kristien

Cultureel Centrum Anto Diez (WVL8) (2006) ()

Zogenaamd "Rykewaertshoeve" sinds 1985 het "Cultureel Centrum Anto Diez". Oudste vermelding van 1594, vernield tijdens het beleg van Oostende (1601-1604) en heropgebouwd in de jaren 1650-1660. Oorspronkelijk omgrachte, langgestrekte hoeve volgens oude foto met 18de- en 19de-eeuws uitzicht en voorliggende bergschuur, in 1980 aangekocht door de gemeente en verbouwd tot cultureel centrum genoemd naar de Bredense kunstschilder Anto Diez (1914-1992). Verdwenen schuur.

Auteurs:  Delepiere, Anne Marie