Villa van 1936 (WVL50) ()

Modernistisch getinte villa van 1936, volgens jaar­an­kers op thans beplankte punt­geveltop. Naar verluidt naar ontwerp van ar­chi­tect August Verburgh (Bredene). Twee bouwlagen op grosso modo vierkante plat­te­grond. Wit­ge­schil­der­de bak­steen­bouw. Markant, hoog en steil zadeldak (kunstleien), rechts trapsgewijs afhellend, links onder­broken door een dakvenster onder haaks zadeldak. Licht uitgebouwde begane grond onder plat dak met verglaasde dak­lijst. Verdiepte deur tussen afgeronde hoeken. Rechthoekige muuropeningen met vernieuwd houtwerk. Laag bakstenen muurtje aan de straat.

Auteurs:  Delepiere, Anne Marie; Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie; Devooght, Kristien

Villa met garage (WVL8) ()

Modernistisch getinte villa met garage, volgens jaarankers in de puntgeveltop van 1936; naar verluidt naar ontwerp van architect August Verburgh (Bredene). Twee bouwlagen op vierkante plattegrond. Witgeschilderde baksteenbouw zie ook laag muurtje aan de straat. Markant, groot en scherp zadeldak (kunstleien) onderbroken door lagere dakkapel links en trapsgewijs afhellend rechts. Licht uitgebouwde begane grond onder plat dak met verglaasde daklijst. Rechthoekige muuropeningen.

Auteurs:  Delepiere, Anne Marie