Jagershof

Beschrijving

Zogenaamd "Jagershof" zie opschrift van gecementeerde schuurzijgevel. Voormalige hoeve mogelijk opklimmend tot de 18de eeuw, echter voornamelijk 19de-eeuws uitzicht; nu horecabedrijf met achterliggende camping. Lage losse bestanddelen van witgekalkte baksteen onder pannen zadeldaken; boerenhuis en dwarsschuur L-vormig opgesteld rondom erf uitziend op straat, nu parking.

Ten zuidoosten van het erf, langgestrekt boerenhuis van twee opkamertraveeƫn links + woongedeelte + stal onder doorlopend zadeldak; jaartal 1942 in gecementeerde linker zijgevel wijst mogelijk op aanpassingen. Rechthoekige muuropeningen. Erfgevel voorts met nieuwe aanbouwsels in kader van gewijzigde functie. Rechter zijgevel: haaks aanleunende, recentere stalvleugel.

Ten noordoosten, dwarsschuur. Achtergevel; bewaarde, uit het dak stekende schuurpoort. Rechtse zijpuntgeveltop; in driehoek gegroepeerde duivengaten.

Achter het boerenhuis, recenter wagenhuis en overige hoevegebouwen zonder verdere noemenswaardigheden.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie