Cottage Kinkanda

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Cottage Kinkanda

Beschrijving

Cottage in tuin naar ontwerp van architect Léon Ide (De Haan), van 1932. Witbeschilderde baksteenbouw met gece­men­teer­de gevelpartijen. Groot schilddak (mechanische pannen) met breed overstekende dakrand op kraagstukken; brede dakkapellen (plat dak). Portaal met trappenbordes links. Risaliet met beborde puntgeveltop; art-decoge­tinte hoek­pilasters en schoorsteenafwerking. Erkers, onder meer bow-window. Bewaard houtwerk met kleine roedeverdeling.

• GEMEENTEARCHIEF BREDENE, Bouwvergunningen, sine dato, 4/5.

Bron     : Delepiere A., Devooght K., Gilté S. en Vanneste P. 2011: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Bredene, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL50, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Devooght, Kristien, Gilté, Stefanie, Vanneste, Pol
Datum  :