Teksten van Cottage Kinkanda

Cottage Kinkanda (WVL50) ()

Cottage in tuin naar ontwerp van architect Léon Ide (De Haan), van 1932. Witbeschilderde baksteenbouw met gece­men­teer­de gevelpartijen. Groot schilddak (mechanische pannen) met breed overstekende dakrand op kraagstukken; brede dakkapellen (plat dak). Portaal met trappenbordes links. Risaliet met beborde puntgeveltop; art-decoge­tinte hoek­pilasters en schoorsteenafwerking. Erkers, onder meer bow-window. Bewaard houtwerk met kleine roedeverdeling.

• Gemeentearchief Bredene, Bouwvergunningen, sine dato, 4/5.

Auteurs:  Delepiere, Anne Marie; Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie; Devooght, Kristien

Cottage Kinkanda (WVL8) ()

Lage cottage naar ontwerp van architect Léon Ide (De Haan) van 1932. Witbeschilderde baksteenbouw, ook gecementeerde gevelpartijen. Markant groot schilddak (mechanische pannen) met breed overstekende dakrand op kraagstukken, waaronder ook het portaal met trappenbordes links; brede dakkapellen (plat dak). Linker risaliet met beborde puntgeveltop; art-decogetinte hoekpilasters en schoorsteenafwerking. Kleine roedeverdeling onder meer voor tweezijdige erkertjes .

• Gemeentearchief Bredene, bouwvergunningen sine dato, 4/5.

Auteurs:  Delepiere, Anne Marie