Burgerhuis (WVL50) ()

Burgerhuis uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Enkelhuis met souterrain, twee bouwlagen en drie traveeën onder zadeldak (nok parallel met de straat, mechanische pannen). Lijstgevel van gekleurde baksteen verlevendigd met horizontale ban­den van ge­gla­zuurde stenen en faiencetegeltableaus; ge­bruik van blauwe hardsteen voor onder meer plint, pui­lijst en on­der­dor­pels. Twee linker traveeën als risaliet bekroond met dakkapel voor­zien van tuitgevel met bolbekroning. Rechthoekige en ge­toog­de muur­openingen; dubbel deurbovenlicht. Vernieuwd schrijnwerk.

Auteurs:  Delepiere, Anne Marie; Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie; Devooght, Kristien

Burgerhuis (WVL8) ()

Enkelhuis met souterrain, twee bouwlagen en drie traveeën onder zadeldak (nok evenwijdig aan straat, mechanische pannen), uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Lijstgevel van lichte baksteen verlevendigd met horizontale banden van geglazuurde en faiencetegeltableaus met bloemmotieven; gebruik van arduin onder meer voor plint, puilijst, onderdorpels. Twee linkse traveeën als risaliet bekroond met dakkapel voorzien van tuitgevel met bas-reliëf en bolbekroning. Rechthoekige en getoogde muuropeningen; dubbel deurbovenlicht. Grosso modo behouden kleine roedeverdeling.

Ernaast rechts, nummer 29 in gelijkaardige, vereenvoudigde bouwtrant.

Auteurs:  Delepiere, Anne Marie