Villa Lucienne

Gemeente De Haan

• Inventarisatie De Haan (geografische inventarisatie: 01-01-1995 - 31-12-1995).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Villa Lucienne

is deel van de bescherming als stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Ensemble van vakantiewoningen

Typologieburgerhuizen

Beschrijving

Woning van 1930 zogenaamd "Villa Lucienne" met souterrain en voortuin, beschermd als dorpsgezicht bij M.B. van 27/06/2003 de huizenrij van nummers 1 tot en met nummer 12 en Stationsstraat nummer 1 omvattend. Baksteenbouw van drie bouwlagen onder plat dak en borstwering met geknikt verloop en bolbekroning aan de uiteinden. Parement in gele baksteen gecombineerd met rode baksteen voor de horizontale banden, strekken en ruitmotieven. Souterrain met witbeschilderde bepleistering. Rechthoekige en segmentboogvormige muuropeningen met bewaard schrijnwerk. Vensters met T-ramen, bovenlichten met roedeverdeling en gekleurd glas. Deur met buitentrapje en rechts een trap leidend naar het souterrain.

• ONROEREND ERFGOED – AFDELING WEST-VLAANDEREN, Archiefnummer W/01871.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia