Winkelhuis in cottagestijl

Gemeente De Haan

• Aanvulling De Haan (geografische inventarisatie: 01-01-2011 - 31-12-2011).
  • Adrescontrole De Haan (adrescontroles: 16-05-2008 - 19-05-2008).
  • Inventarisatie De Haan (geografische inventarisatie: 01-01-1995 - 31-12-1995).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Winkelhuis in cottagestijl

Beschrijving

Winkelhuis gebouwd in het eerste kwart van de 20ste eeuw. Baksteenbouw van twee bouwlagen onder tentdak en met centrale punttop. Gevelparement in geelgeglazuurde baksteen gecombineerd met bruingeglazuurde baksteen voor de doorlopende banden en ontlastingsbogen. Aangepaste benedenverdieping waarboven driezijdige, houten erker met bekronend balkon. Verhoogde punttop met houten bebording en gekoppelde, rechthoekige vensters met in de boogvelden faiencetegels met florale motieven. Gedeeltelijk bewaard schrijnwerk, onder meer met kleine roedeverdeling in de bovenlichten, kroonlijst op klossen.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia