Winkel-woonhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Kruidenierszaak

Beschrijving

Rijwoning volgens kadastergegevens gebouwd in 1913 door Constant Delainoye, herbergier uit Klemskerke. Voormalige kruidenierszaak zie oude foto, nu met recente, aangepaste winkelpui. Baksteenbouw van twee bouwlagen en drie traveeën met links een topgevel onder zadeldaken (mechanische pannen) en met twee dakkapellen. Parement in gele baksteen gecombineerd met witte en rode baksteen voor de doorlopende banden en ontlastingsbogen. De rechthoekige erker op de verdieping met bekronend balkon is aangepast evenals het balkon van het centrale deurvenster. Segmentboogvormige vensters met gedeeltelijk bewaard schrijnwerk, kroonlijst op klossen.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Klemskerke, 1913/10.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia