Tweegezinswoning Kamikaze

Gemeente De Haan

• Inventarisatie De Haan (geografische inventarisatie: 01-01-1995 - 31-12-1995).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Tweegezinswoning Kamikaze

Typologieburgerhuizen
Stijlmodernisme

Beschrijving

Tweegezinswoning op de hoek met Hugo Verriestlaan. Ontworpen door architect Leon Ide (De Haan) en gebouwd in 1938. Bruine baksteenbouw in modernistische stijl van twee bouwlagen boven een donkere plint (verticale streklagen) en onder plat dak. Verhoogde begane grond, deuringangen met buitentrappen aan beide gevels en geaccentueerd door hoger opgaand risaliet met dekplaat en aan de Driftweg met vlaggenmasthouder. Breed portaal aan de Hugo Verriestlaan gevat in een geprofileerde rondboog. Omlopende vensterzones met doorlopende witbeschilderde dorpels en lateien, vensters afgescheiden door muurdammen met verticaal metselwerk. De vensters van de trappenhuizen worden geaccentueerd door horizontale, houten boorden. Garage bij de Hugo Verriestlaan.

• KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN TE BRUGGE, 207: Mutatieschetsen, Klemskerke, 1938/11.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia