Burgerhuis ()

Hoekhuis met de Hugo Verriestlaan volgens kadastergegevens gebouwd circa 1927 en vergroot circa 1938. Bruine baksteenbouw van drie bouwlagen onder plat dak. Gecementeerde en witbeschilderde plint met kelderverdieping met rechthoekige keldermonden. Gebruik van witbeschilderde pleister voor de gevelhoge, gegroefde pilasters op de hoeken, blanco fries en fronton op de borstwering en vlakke vensteromlijstingen. Lichte art-deco-inslag bij de versieringen op de lisenen en het fronton. Aan de voorgevel twee deurvensters met witbeschilderde, betonnen balkons. Smalle inkomtravee met rechthoekige deur onder betonnen luifel gedragen door bakstenen consoles. Vensters op de begane grond en bovenlicht van de deur met afgeschuinde bovenhoeken. Bewaard schrijnwerk met kleine roedeverdeling in de bovenlichten.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Klemskerke, 1927/13, 1938/11.

Auteurs:  Van Vlaenderen, Patricia

Burgerhuis ()

Hoekhuis bij de Hugo Verriestlaan; twee traveeën en tweeënhalve bouwlaag onder plat dak. Baksteenbouw op gecementeerde en wit beschilderde plint; dito lisenen, vensteromlijstingen en borstwering. Art-deco-invloeden (zie borstwering en vensters). Geprofileerde lisenen, doorlopend van sokkel tot in borstwering met geknikt fronton. Deurvensters met onder meer betonnen balkon op tweede bouwlaag. Rechthoekige vensteropeningen, geknikt op benedenverdieping Rechthoekige deur onder betonnen luifel waarboven dito geknikt bovenlicht in bakstenen omlijsting.

Auteurs:  Huys, Martine