Stadswoning ()

Rijwoning (oorspronkelijk een koppelwoning) dwars op de straat georiënteerd, volgens kadastergegevens circa 1923 gebouwd. Baksteenbouw met verhoogde begane grond boven een gecementeerde plint en onder afgewolfd zadeldak (mechanische pannen). Voorgevel in spiegelbeeldschema, geelbakstenen parement verlevendigd met rode baksteen voor de doorlopende banden en strekken. Rechthoekige muuropeningen, twee deuren toegankelijk via blauwhardstenen buitentrapjes. Gedeeltelijk bewaard schrijnwerk met verticale roedeverdeling in de bovenlichten. Op de verdieping twee deurvensters met houten balkon.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Klemskerke, 1923/13.

Auteurs:  Van Vlaenderen, Patricia

Stadswoning ()

Oorspronkelijke tweewoonst in spiegelbeeldschema; twee traveeën en twee bouwlagen onder afgewolfd zadeldak (mechanische pannen, nok loodrecht op straat). Gele baksteenbouw op gecementeerde plint met pseudo-breuksteenbeschildering; verhoogde begane grond met twee rechthoekige kelderopeningen. Gevelparement verlevendigd door middel van rode baksteen in banden en aan strekken. Rechthoekige vensteropeningen met kleine roedeverdeling in bovenvlakken; houten balkonnetjes op tweede bouwlaag.

Auteurs:  Huys, Martine