Teksten van Tweegezinswoning

Tweegezinswoning ()

Tweegezinswoning met voortuintjes gebouwd in spiegelbeeldschema, wellicht uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Baksteenbouw van twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Bepleisterd en witbeschilderd parement met imitatievoegen, plint, doorlopende en omlopende banden en kordons beschilderd in olijfgroen. Rechthoekige muuropeningen met op de begane grond een diamantkop als sluitsteen en oorspronkelijk met luiken zie duimen.

Auteurs:  Van Vlaenderen, Patricia

Tweegezinswoning ()

Tweegezinswoning in spiegelbeeldschema; voorliggende tuintjes. Enkelhuisjes van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen, nok parallel aan de straat). Baksteenbouw uit het laatste kwart van de 19de eeuw; donkergroen beschilderde plint waarboven bepleisterd en geel beschilderd gevelparement met schijnvoegen. Geprofileerd puilijstje, doorlopende onderdorpels. Rechthoekige muuropeningen in vlakke omlijsting (geprofileerd op tweede bouwlaag), doorlopend over de penanten; diamantkopvormige sluitsteen op eerste bouwlaag.

Auteurs:  Huys, Martine