Teksten van Villa Val des Roses

Val des Roses ()

Kleine villa in cottagestijl, "VAL DES ROSES" zie geschilderd opschrift op de erker. Volgens kadastergegevens gebouwd circa 1933 en gelegen in een kleine tuin, van de straat afgescheiden door een ligusterhaag. Bruine baksteenbouw onder tentdak (mechanische pannen) met dakkapellen en dwars geplaatste straatvleugel onder zadeldak. Bepleisterde en witbeschilderde bovenbouw met pseudovakwerk en witte bepleisterde lateien. Driezijdige erker op de begane grond met bekronend houten balkon. Brede deur met portiek en bordestrap. Rechthoekige vensters, gedeeltelijk bewaard schrijnwerk met kleine roedeverdeling in de bovenlichten.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Vlissegem, 1933/4.

Auteurs:  Van Vlaenderen, Patricia

Villa ()

Alleenstaande kleine villa in cottagestijl. Verhoogde begane grond met één bouwlaag onder wisselend dakenspel met onder meer geknikt zadeldak en dakkapellen. Baksteenbouw met bepleisterde topgevel waarin pseudo-vakwerk. Rechts driezijdige erker met bekronend balkon. Rechthoekige vensteropeningen met kleine roedeverdeling; dito deur aan verdiept terras.

Auteurs:  Huys, Martine